un concepte que abraça una gran diversitat de possibilitats i que va tenir en compte les exposicions mostrades durant aquell mes al Musée national Picasso-Paris («Olga Picasso» ) i al Museu Picasso de Barcelona («Picasso. Retrats»).
La selecció de ponències va ser realitzada per un comitè científic format per acadèmics i representants del Musée national Picasso-Paris, la Fundació Palau i el Museu Picasso de Barcelona.
Es va realitzar una convocatòria de presentacions, oberta, diversa i global, encoratjant els participants a presentar propostes relacionades amb el tema Picasso i Identitat. A més de conservadors, estudiants i crítics d’art, es va voler atraure l’interès d’una àmplia diversitat de participants, com ara artistes, escriptors i estudiants en general. El termini de presentació va finalitzar el 15 de novembre de 2016.
Així mateix, es va proposar als candidats a aproximar-se al tema de la identitat des dels punts de vista més creatius, sense la restricció de les definicions més convencionals. Amb l’objectiu d’estimular les propostes dels participants, es van proposar diferents idees al voltant del tema de la identitat, sense voler, en cap cas, posar límits a la investigació.
Michael FitzGerald: catedràtic de Belles Arts al Trinity College, Hartford, Connecticut
Maria Choya: directora de la Fundació Palau.
Emilie Bouvard: conservadora de patrimoni. Responsable de pintura (1938-1973), recerca, edicions i art contemporani, Musée national Picasso-Paris.
William Jeffett: conservador d’exposicions especials, The Dalí Museum, St. Petersburg, Florida.
Malén Gual: conservadora de la col·lecció, Museu Picasso de Barcelona.
Marilyn McCully: historiadora de l’art, experta en Picasso, editora i organitzadora d’exposicions.
Emilia Philippot: oficina de conservació d’obra gràfica, Musée national Picasso-París.
Claustre Rafart: conservadora d’obra gràfica, Museu Picasso de Barcelona.
Fundació Palau. Centre d’Art
Carrer la Riera 54. 08393
Caldes d’Estrac Barcelona