El Museu Picasso, 50 anys a Barcelona. Els Orígens
El 2013 el Museu Picasso va complir 50 anys. Per commemorar aquest aniversari, es va presentar una exposició de caràcter documental que explicava la gènesi del museu. Fruit de la recerca feta amb motiu d’aquesta exposició, presentem aquesta interfície que narra els orígens del museu amb una nodrida combinació de textos i documents.
Veure

El Museu Picasso de Barcelona és potser el signe més evident del vincle afectiu de l’artista amb la ciutat. Creat per desig de Picasso, és fruit de la convergència dels esforços i les voluntats d’una col·lectivitat; en primer lloc del seu secretari personal i gran amic Jaume Sabartés, però també de la seva esposa Jacqueline Picasso, de la societat barcelonina que tant admirava la figura de Picasso i de l’Ajuntament de Barcelona, que en ple franquisme va actuar amb la discreció necessària per fer realitat el somni de l’artista: un museu monogràfic a la ciutat que tant s’estimava.

Joan Ainaud de Lasarte va descriure aquesta relació amb els següents termes:

“No es tracta d’un museu en record d’un origen, sinó que és el fruit d’una amistat i la vinculació d’un home amb la seva ciutat; l’amistat entre Jaume Sabartés i Picasso, i el record de Picasso respecte a Barcelona.”